Kan din e-cigaret starte en røg-alarm? Få svaret her!

Hjem » blog » Kan din e-cigaret starte en røg-alarm? Få svaret her!

Kan din e-cigaret starte en røg-alarm? Få svaret her!

Den 10. december 2010, besluttede piloten i et passagerfly fra Southwest Airlines flight 3654, som lettede fra Ft. Lauderdale, Florida, at foretage en akut nødlanding. Til at starte med, var der umiddelbart ingen fare på færde, men da en enkelt passager ikke længere, kunne holde sin nikotintrang tilbage, valgte han at tage en diskret tur til toilettet, for at tage få, uskyldige hvæs på sin e-cigaret. Hvad den kære passager ikke havde regnet med var, at flyets røgalarm, ganske kort tid efter, valgte at gå af. I både hans egen og passagerenes panik rus, valgte piloten at foretage en akut nødlanding i Baltimore, Maryland, ikke lang tid efter flyet var lettet.

Men hvadså? Betyder, det at det også kan sætte almindelige røg-alarmer igang?

Nogle vil måske fortælle dig, at damp fra e-cigaretten, aldrig nogensinde ville kunne sætte en almindelig røg-alarm af. De personer der har fortalt dig det, eller måske en dag i fremtiden vil fortælle dig det, tager sandsynligvis fejl.

Nedenstående forsøg, er lavet af ecigarettedirect og viser, hvordan dampen fra forsøgsmandens e-cigaret, ganske kort tid efter at han begynder at puste på alarmen, sætter den igang.

Eksempel er dog en smule overdrevet, da der bliver blæst med en meget stor, og tyk mængde damp, direkte på røg-alarmen. I deres beskrivelse af forsøget, beskriver ecigarettedirect hvordan de dagligt, ryger konstant på deres kontor, med røgalarmer, uden at den nogensinde har gået af.
Men at sige, at det er fuldstændigt umuligt, at sætte en røg-alarm af, er med ovenstående video, bevist forkert.

I al fald, må vi konkludere på artiklen om passageren fra Southwest Airlines, at det er en rigtig dårlig idé at dampe på e-cigaretter, mens du er ombord på et fly, også selvom, at du gemmer dig på toilettet.

Er det sikkert, at dampe e-cigaretter, på et hotelværelse?

Hoteller varierer meget i deres politik i for e-cigaretter. Nogle hoteller forbyder at dampe på e-cigaretter, mens andre slet ikke har en direkte holdning til det.
Men du kan være sikker på, at hoteller ofte har en mere sensitiv alarm, end de klassiske alarmer du vil finde i hjem, og på kontorer.

I et populært indlæg på Reddit fortæller zedtwentyate hvordan han fik en bøde på 200 dollars på hotel i Long Island, New York for at have dampet på sin e-cigaret kl. 7 om morgenen. Aftenen forinden, havde han uden problemer dampet i både store og mindre mængder i en sofa, som befandt sig i det ydre hjørne af værelset, et lille stykke væk fra røg-alarmen. Situationen ændrede sig dog, da han besluttede at rykke over til et skrivebord tæt på alarmen, for at tage i mod et opkald, hvoraf den øjeblikketligt gik igang. Dette skulle ud fra hans eget udsagn, have været et enkeltstående tilfælde, og ikke noget han nogensinde havde oplevet før, på andre hoteller.

Så heraf konklusionen: Har du trang til at dampe på dit hotelværelse, så kontroller først og fremmest hotellets e-cigaret-politik, og sørg for at dampe med et vindue åbent, eller om ikke andet væk fra røg-alarmen. Damp fra din e-cigaret forsvinder meget hurtigere end almindelig røg, og derfor er det sikkert, så længe dampen ikke ryger direkte op i alarmen.

Røg-alarmer i fly, er ekstremt sensitive, og er noget vi vil fraråde fuldstændigt, især på grund af de noget mere alvorlige konsekvenser, som f. eks. i tidligere nævnte eksempel, hvor flyets pilot i panik vælger, at nødlande flyet.

Har du selv prøvet, at sætte en røg-alarm af med din e-cigaret? Del din oplevelser med os i kommentarfeltet 🙂

Af | 2017-08-23T12:33:04+00:00 august 22nd, 2017|Kategorier: Uncategorized|0 Kommentarer

Om forfatteren:

Læg en kommentar

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og modtag 10% på din første bestilling