Brændt coil i din e-cigaret? Læs her hvordan du undgår det

Du kender det sikkert. Alle har prøvet det. Ingen kan fordrage det.Det hele starter godt. Du har købt en lækker smag, du absolut ikke kan vente med prøve. Du har måske en rigtig slik-mund, og har købt en af de lækre dessertsmage fra WHIP’D. Du hælder væsken i din e-cigaret, og nyder den i lange drag. Dagene går, og du kan simpelthen ikke få nok, af din nye og fantastiske yndlingssmag.Men pludselig sker der noget. Smagen, du har taget til dig, som var det din nyfødte, ændrer pludselig karakter. Duften af vanilje, kirsebær og knuste mandler, som du i de sidste dage har haft helt på livet er fortid, og lugten af smuldrende aviser og udbrændt pejs trænger på, ledsaget af følelsen, af sandpapir, som river og kradser i dine næsebor. Det føles næsten, som om, at nogen står med et rivejern i din hals, samtidigt med, at du bliver kvalt af de samme giftige gasser, superskurken Scarecrow bruger mod Christian Bale, da han træder ind i Arkham Asylum i Batman Begins.Med andre ord, har du brændt din coil, og det er en ganske ubehagelig oplevelse. Desværre kan du ikke nøjes med den dårlige smag, for din coil, er også gået i stykker, og du skal nu til at bruge penge, på at købe én ny.

Men vent lige lidt, hvordan ved jeg egentlig om, min coil er brændt?

Bare rolig, hvis din coil er brændt, vil du ikke være i tvivl om det. Smagen, er ikke til, at tage fejl af. Hvis den kun er delvist brændt af, vil du stadig kunne fornemme smagen af det brændte, som om, at noget ikke er helt, som det plejer. Bemærk, at selvom, du måske kan leve med smagen i noget tid, i en delvist brændt coil, at dette ikke er en helt sikker tilstand, da en brændt coil, delvist eller helt brændt, kan producere kemikalier, som ikke er sunde at indånde.

Okay, men kom lige til sagen, hvordan undgår jeg, at den brænder af? Kan det overhovedet undgås?

Ja, vi er næsten ved at være der, men lige inden vi begynder, at forklare hvad du skal gøre, er det vigtigt, at du ved og forstår hvorfor coils i det hele taget brænder af. Det vi nu vil forklare, er næsten så vigtigt, at det overordnet set, er det bedste råd i hele denne artikel.Prøv til at starte med, at forestil dig hvordan din e-cigaret smager, når coilen ikke er brændt af. Du tænder for strømmen, og elektriciteten går igennem din coil, som hurtigt varmes op. Varmen fra coilen absorberes af e-væsken, som sidder i bomuldsvattet. Afsluttende omdannes dette til damp, og da du har e-væsken rundt omkring coilen til at tage imod noget af varmen, bliver temperaturen ikke for høj. Vattet ville som udgangspunkt tørre en smule ud, når væske fordampes, men da tanken sørger for, at der altid fyldes op med mere væske, forbliver det vådt, og det sørger for, at du altid er klar til at tage det næste hiv!Men hvad sker der hvis der slet ikke er noget væske i tanken, eller hvis der ikke er nok? Da der ikke er noget væske til at tage imod energien og varmen fra coilen vil det medføre en højere temperatur i tanken, og det kan lede til to lettere ubehagelige scenarier:• Med for lidt e-væske: Det tilbageværende væske i tanken, kan risikere at blive for varmt, og praktisk talt ‘koge over’, hvilket kan medføre at PG’en, kan komme til at smage meget væmmeligt.• Helt uden e-væske: Uden væsken i tanken til, at holde temperaturen nede, er bomuldsvattet ekstremt udsat for varmen fra coilen, som nu er i direkte kontakt. Og ja vi behøves vel ikke at, gøre opmærksom på, at brændt bomuld, også mildest talt smager hæsligt.Er du så uheldig, at både, at få brændt dit bomuldsvat af, og samtidigt omdanne den resterende væske til Formaldehyd, er der en betegnelse for dette, og det er Mèche Brûlé, som er fransk for, ‘brændt coil’. Brændt coil med fine undertoner af Formaldehyd. Ikke en tilstand hverken du eller din e-cigaret nogensinde fortjener at være i.Så konklusionen på ovenstående, er, at det er alfa omega, du altid har en god mængde væske i tanken, for at undgå at brænde vattet i din coil. For keramiske coils, er dette ikke vigtigt på samme måde, men da de fleste e-cigaretter, kommer med bomuldsvat, er det altid en god tommelfinger regel, at være opmærksom på dette. Så det betyder, at du generelt mindsker risikoen for, at din coil brænder af, ved at sørge for en fyldt tank, men der er flere ting, du skal være opmærksom på, for at sikre at din e-cigaret altid kører optimalt.Og nu er det tid til, at komme til sagen, for vi har nemlig lavet en masse research, så du for altid kan undgå, at brænde din coil af, og dermed både spare penge, og undgå ubehagelige og ildelugtende overraskelser.

Sørg for altid at fugte din coil med e-væske inden brug

Hvis du ikke altid har gennemfugtet bomuldsvattet i din coil inden brug, kan du risikere, at brænde den af, før du overhovedet har noget at tage den i brug. Det er derfor super vigtigt, at vattet når, at blive helt igennem vådt, før du begynder at dampe. I visse kredse vil du måske få, at vide, at ikke behøver at fugte coilen inden brug, hvis du blot venter længe nok, med at tage din e-cigaret i brug, efter du har monteret tanken. Problemet med dette er, at du aldrig rigtig kan være helt sikker på, at al vattet er gennemfugtet, og derfor kan vi hos SmokeUs, ikke anbefaler at du bare venter til coilen fugtes af sig selv, og vil råde dig til altid manuelt fugter inden brug.Coils, har typisk en åbning i toppen, og som regel 2 porte i siden, hvor at du blot drypper ca. 3-5 gange ved hver åbning, til at du kan se, at den er helt gennemfugtet.Og nu, er din coil egentlig klar til brug, men vi anbefaler, at du som en sidste forholdsregel, venter ca. 5 minutter før, at du begynder at dampe. Det er som udgangspunkt ikke nødvendigt, da du allerede har gennemfugtet al vattet, men da det praktisk talt kan brænde af, bør du give din coil de sidste minutter, for at være helt sikker på, at du er et hundrede procent klar til at få den bedste oplevelse helt fra start.

Lad endelig være med at kædedampe (kæderyge)

Hvis du bare fortsætter med at dampe helt ukritisk, til du knapt kan se noget, for de bare skyer, er der også en risiko for, at du kan brænde din coil af. Igen, som i førstnævnte råd, er det vigtigt, at vattet, kan nå at blive vådt igen, inden du varmer din e-cigaret op igen. Når du damper normalt, med små eller større pauser er dette ikke er problem, men varmer du konstant din coil op, vil du før eller siden, ende op med tørt vat, som i værste tilfælde kan blive så tørt, at det ender med at brænde, og resultatet af dette vil være vores alles Mèche Brûlé.Hvordan ved du så, at du har dampet rigeligt, og det er tid til, at tage en pause? Den bedste indikation på dette er fratagende smag. Kan du fornemme, at smagen ikke er ligeså intens, som den plejer, er det en rigtig god idé, at stoppe med, at dampe for en stund. Giv din e-cigaret muligheden for at fugte bomuldsvattet igen, og giv ikke alene din coil en længere levetid, men mindsk hermed også risikoen for, at den brænder den af.

Kør med lavere output

Som nævnt med kædedampning (kæderygning), kan det resultere i, at din coil brænder af, hvis du vælger, at køre med al for højt watt output. At indstille din e-cigaret med et højt output, er en fantastisk idé hvis du gerne vil have have store og fyldige damp skyer, men hav det i mente, at du altid betaler en pris for nydelse, især når du presser din e-cigaret, til det maksimale. Det svarer til, at du altid presser omdrejningstælleren i din bil op til det røde felt, ved hver enkelt gearskift. Alt fra gearkasse, til kobling og cylindre, vil blive ramt af dette på sigt, og kan i sidste ende betyde, at din motor risikerer, at brænde sammen. I din e-cigaret, vil du ved et højere output dampe mere e-væske per gang, du vælger, at holde power knappen inde. Det vil altså sige, at du fordamper mere per sekund, og igen, som med kædedampning, vil vattet i coilen tørre ud og det kan altså betyde for dig, at du igen skal ud og købe nye coils.

Top din tank op, så ofte du kan

I de fleste tanke, kan det slet ikke lade sig gøre for væsken at nå ud til vattet, medmindre, at du har en fyldt en minimums andel af væske på. Med den viden har nu til vat, brænder, hvis det ikke er fugtet, behøves vi næsten ikke understrege, hvorfor, at du altid bør toppe din tank op. Det går hånd i hånd med introduktionen, hvor vi fortæller dig, hvor vigtigt det er, at sørge for at væskebeholdningen ikke bliver for lav. Men ved at toppe tanken op, er du både sikret, at der altid er hul igennem til vattet, og samtidigt fjerner du helt risikoen for at væsken koger over, eller at vattet brænder af.

Brug en væske med større koncentration af PG i forhold til VG

Vi ved, at du opnår større og tykkere dampskyer med en højere koncentration af VG, men er du oppe og bruge en VG koncentration på 70% og opefter, kan det i længden begynde, at skabe driftsproblemer for din e-cigaret, og gøre, at du bliver nød til at være ekstra opmærksom på de forgående råd i artiklen. Det er sådan at PG har en tyndere konsistens end VG, og derfor har det en naturligt større evne til, at blive suge ind i bomuldsvattet i din coil. Dermed bidrager PG til den positive balance, imellem tilstrømningen og gennemfugtningen af vattet, kontra hastigheden, og mellemrummet imellem hver gang, du tænder og damper. Så hvis du ofte kan mærke, at smagen i din væske aftager, og at din coil, har en større tilbøjelighed til, at tørre ud, så prøv at skift din væske ud, med en, som har en større koncentration af PG.

Prøv at brug en mindre sød e-væske

Når vi skriver, at du skal prøve, at bruge en mindre sød e-væske, er det selvfølgelig ikke fordi vi vil afholde dig fra, at prøve alle de fantastiske e-væsker vi fører, i f. eks. dessertsmagsgruppen, eller de mange fantastiske frugtsmage du også kan få. Det, som det handler om, er, at sukkeret i væsken har en tendens til at karamellisere, og efterlade rester af biologisk snask, som vi vælger at kalde det her hos Smoke Us. Her snakker vi især, dessertsmage, kaffe, meget søde frugtsmage og generelt stærke og mørke e-væsker som har det med, at efterlade denne snask. Du vil måske støde på folk, som vil fortælle dig, at du kan rense din coil, hvis dette sker, men vi ved, at selvom, at du selv efter en ihærdig rensnings proces, aldrig kan genskabe den samme tip-toppe tilstand din coil, var i da du først tog den i brug, og derfor kan vi kun anbefale, at du åbner fanen, i toppen, og klikker på ‘Coils’, og leder efter netop den coil du skal bruge, til din e-cigaret.Afslutningsvis, vil vi ende denne artikel, med gode råd om hvordan du undgår, at brænde din coil af med, et sidste vigtigt råd. Elsk din e-cigaret, og elsk din coil. Respekter, den den mekaniske proces, og du vil blive belønnet med timevis, af funktionel drift, og nydelse!

Skriv et svar