Bland din egen e-væske – Lær det på under 10 minutter!

Bland selv e væske – Er det svært?

At blande din egen e væske er faktisk ikke så svært, som du måske tror.
Vi har valgt, at gøre det så enkelt som muligt for dig, og blot ved at læse denne korte introduktion til ‘Bland selv e væske’, vil du være klar til på egen hånd, at blande din første e-væske.

E væske – Hvad består det af?

En e-væske består egentlig kun af tre ting:
Aroma koncentrat, PG/VG væske og nikotin. Nikotin er ikke nødvendigt for, at du kan lave en e-væske, men blot et tilvalg, og kan tilvælges alt efter personlig præference.

Så hvad er aroma koncentrat, og PG og VG væske?

Aroma

Aroma koncentrat, er smagen du vælger at tilføje og er det mest personlige præg du kommer til at sætte på din e-væske. Her kan du vælge, at nøjes med én enkelt smagsvariant, eller blande på kryds og tværs. Det er dit univers.

Vegetabilsk Glycerin VG og Propylene Glycol PG – Hvad er det?

Hvad er PG og VG væske så?

PG og VG, er to typer base, som hver har deres effekt på din smag, dampproduktion og replikerede oplevelse af den velkendte ‘hals krads’ du kender fra cigaretter.

Den færdige e-væske du idag, køber færdiglavet består af ca. 90% af ovenstående. Hvordan du vælger at fordele de to baser, vælges udelukkende ud fra, hvordan du bedst kan lide at dampe.

Vegetabilsk Glycerin (VG)

VG er en tyk base, der i sin grundform er sød, og bidrager derfor til at gøre din e-væske sukker-agtig i smagen. Grundlæggende har VG to hoved-attributter:

1: Bidrager til stor dampproduktion
2. Bidrager med sødme til din bland selv e væske

Bagsiden ved, at bruge en for stor andel af VG er, at din e-cigaret oftere skal renses, på grund af den tykke konsistens. VG, bidrager heller ikke med nogen form for ‘halskrads’ fornemmelse, og for meget VG giver derfor heller ikke nogen rigtig gengivelse af en klassisk rygeoplevelse, udover den massive dampproduktion. VG har også i forhold til PG, en forringet evne til at optage smag, da den i forvejen har naturlig sødme.

Propylene Glycol (PG)

PG er i forhold til VG en mere tynd, og helt smagløs neutral væske, og er bedre til at optage smagen af din e-væske. Derfor vil det altid være en rigtig god idé at have en minimums-andel af PG, for at få en mere nøjagtig gengivelse af den, eller de aromater du vælger at blande din e-væske ud fra. Vigtigst af alt bidrager PG med cigaret ‘halskrads’ fornemmelsen.

Grundlæggende har PG to hoved-attributter:

1: Bidrager med en mere præcis gengivelse af smagen fra din aroma eller aromater.
2: Bidrager med en ‘halskrads’ fornemmelse, for naturlig gengivelse af den klassiske cigaret oplevelse.

Bagsiden ved, at bruge en for stor andel af PG er, at din e-cigaret vil producere en markant mindre mængde damp. Det skyldes at PG har en noget tyndere konsistens. Derudover vil en for stor andel PG, gøre din damp-oplevelse til en ‘kradset’ affære, på grund af dets evne til netop at bidrage med dette. Det er her mange nybegyndere vælger at springe fra, da det måske har virket alt for stærkt.

Nu hvor du ved, hvad de enkelte baser, gør for dig, er det blot at blande det efter eget behov og tilføje præcis den smag, eller smage, du ønsker i din helt egen e-væske.

Hvilket blandingsforhold skal jeg vælge til min bland selv e væske?

Men vi ved nu godt, at det kan være svært at tage første skridt. For at hjælpe dig godt på vej, får du her opslag over, hvordan din damp-oplevelse vil være, alt efter PG/VG blandingsforhold.

——————————————————————————————————————————

• 100% PG: Meget stærk ‘halskrads’ fornemmelse, med en meget nøjagtig smagsgengivelse, og næsten ingen damp.

• 80/20 (PG/VG): Stadig en meget lille dampproduktion, en forholdsvist stærk fornemmelse i halsen og relativt lav dampproduktion.

• 70/30 (PG/VG):  En smule mere damp, lidt mindre halskrads.

• 60/40 (PG/VG): Noget større dampproduktion, ‘halskrads’, men ikke i høj grad.

• 50/50 (PG/VG): Et meget balanceret oplevelse, gode damp skyer, og en passende fornemmelse i halsen.

• 40/60 (PG/VG): Markant større dampproduktion, og en reduceret kradsende fornemmelse i halsen.

• 30/70 (PG/VG): Stor damp produktion og en lav ‘halskrads’ fornemmelse.

• 20/80 (PG/VG): Meget stor dampproduktion, og næsten minimalt kradsende fornemmelse.

• 100% VG: Enorm dampproduktion, og næsten ikke eksisterende fornemmelse i halsen.

God fornøjelse med din bland selv e væske

Skriv et svar