Før du tager din coil (brænderen) i brug

Inden du skruer eller på andre måder monterer din coil i din e-cigaret er det vigtigt, at du har gennemvædet din coil, som også kaldes at ‘Prime’ din coil.

Når du primer din coil inden du tager den i brug, sikrer du at vattet, som er gemt indeni coilen, er helt gennemvædet. Konsekvensen af ikke at prime din coil er, at den allerede ved første hvæs brænder, da vattet er tørt og udsat for varme. Metoden bruges typisk ved montering af en ny og ubrugt coil, men det er vigtigt at du også primer din coil, hvis du ikke har brugt din e-cigaret i længere tid.

Følg disse trin for at få den bedste damp oplevelse og spar en masse penge, tid og besvær ved hele tiden at skulle købe og montere nye coils:

 1. På alle coils findes der minimum en indgang til væsken, og en udgang til dampen. Find disse og dryp 3-5 gange af den e-væske, som du vil bruge.
 2. Monter coilen som anvist i brugsanvisningen på den pågældende model du har købt.
 3. Fyld din tank med den e-væske du vil bruge og lad den stå i minimum 15 min.
 4. Hvis du har et justerbart mod, så tag 3-5 hvæs hvor du starter ved lav watt, og begynd langsomt at opjustere med hvert hvæs. Har du en model, som ikke har justerbart watt, så tag 3-5 hvæs hvor du ikke trykker på tænd knappen.
Sony 18650 vtc5 med 2600 mah

Hvordan opbevarer du og bruger dit batteri?

Først skal du fjerne alle tilknyttede ting til dit batteri. Dette inkluderer hylstre, clearomizers, atomizers, tanke etc. Hvis du har et mod med uaftageligt batteri, det vil altså sige, et batteri, som er en del af e-cigarettens samlede konstruktion, og derfor en del af det, er det vigtigt at du kun bruger den oplader, som fulgte med i kittet. Uanset om dit batteri er i konstant brug eller i opbevaring, vil det før eller siden stoppe med at virke. Du kan forlænge batteriets levetid ved at opbevare det i et køligt og tørt miljø på omkring 40% kapacitet. Husk altid at afkoble batteriet fra tank, atomizer eller clearomizer, når du ikke bruger det. Undlad at udsætte batteriet for varme og direkte sollys.

Når du skal oplade et batteri, skal du altid tage højde for følgende:

 1. Oplad aldrig et batteri, som har lidt fysisk skade, eller har wrapping, der sidder løst.
 2. Brug aldrig en uspecificeret eller modificeret oplader.
 3. Trods mange nye teknologier, som forhindrer overladning af batteriet, så sørg altid for at frakoble batteriet, når det er fuldt opladt. Hvis et batteri overlader, kan det blive varmt og i sidste ende lede til eksplosion eller brand.
 4. Har du et mod med et aftageligt batteri, så undgå at oplad det igennem selve moddet og brug i stedet en godkendt batteri oplader, som specifikt passer til det pågældende batteri du bruger. 

Hvilken e-væske skal du vælge?

Der er et hav af muligheder, og derfor handler det bare om at kaste sig ud i det og prøve lidt forskelligt. Er du til det søde, kan det være en god idé at gå efter nogle af dem med frugtsmag, men hvis du derimod gerne vil have noget med mentol smag, så gå efter dem. Du kan også starte blødt ud med en smag af tobak ligesom du kender den fra almindelige cigaretter. 

Er du ny damper?

Sådan kommer du godt igang med din nye e-cigaret.

 1. Tryk ned og drej låget til tanken med urets retning for at åbne og skru derefter brænderen på tanken (medmindre den allerede er tilkoblet). Luk låget og skru tanken på batteriet.
 2. Tryk ned og drej låget mod urets retning for at åbne den. Fyld tanken med e-væske og luk låget omhyggeligt og stramt uden at overspænde. Vær opmærksom på ikke at dryppe e-væske ned i luftrøret i midten af tanken. Når brænderen anvendes for første gang, så lad den stå med e-væske i min. 15 minutter for at bomulden bliver helt gennemvædet.
 3. Tryk på startknappen fem gange i træk for at tænde den elektroniske cigaret. Hvis du vil slukke for den igen, gør du præcis det samme.
 4. Hvis den elektroniske cigaret har justerbare funktioner skal indstillingerne justeres i overenstemmelse med brænderens egenskaber for at imødekomme den ønskede anvendelse (se den medfølgende brugsanvisning til den model, du har købt).
 5. Når den elektroniske cigaret er tændt, holdes startknappen inde for at aktivere brænderen og du inhalerer dampen gennem mundstykket. Inden du trykker på startknappen bør du allerede have munden på mundstykket og være igang med at suge for at undgå at coilen brænder.
 6. For at oplade et ikke-udskifteligt batteri tilsluttes mikro-USB opladerkablet til opladningsporten på den elektroniske cigaret. Tilslut den anden ende af kablet til USB-porten på en computer eller en CE-certificeret vægoplader.
 7. For udskiftelige batterier åbnes batteridækslet og batterierne placeres i den elektroniske cigaret i den påkrævede retning, hvorefter batteridækslet lukkes. Bemærk, at kortslutning i visse modeller kan opstå, hvis batteriet ikke isættes korrekt.
tfv12 blue

Rengøring og vedligeholdelse

Når tanken løber tør for e-væske, genopfyldes den som anvist i trin 2. Det er vigtigt, at du genopfylder tanken senest, når tanken er under 50% i væskebeholdning.

Hvis brænderen stopper med at producere damp, eller hvis du oplever en mærkbar ændring i smagen, skal brænderen sandsynligvis udskiftes. Tanken åbnes, og brænderen skrues af og erstattes med en lignende brænder.

Hvis tanken skal rengøres, skyl da med vand og lad tanken tørre før brug.

Opbevaring

Den elektroniske cigaret skal altid slukkes når den ikke er i brug, eller når den skal opbevares.

Den opbevares ved stuetemperatur (5-30 grader) på et rent og tørt sted utilgængeligt for børn og kæledyr.

Hvis den elektroniske cigaret ikke skal bruges i en længere periode bør tanken opbevares tom og ren.

 

 

Hvor mange mg nikotin skal du bruge?

Styrken findes i flere forskellige intervaller. Fra 0mg og helt op til 18mg. Selvom det kan virke meget fristende at tage en 18mg nikotin, hvis du lige kommer fra almindelige cigaretter, så er nutidens vaping udstyr blevet så avanceret, at mange har rigeligt i lavere styrker, som 3, 6 og 9 mg. Den nye vaping teknologi, har gjort mods så kraftfulde, og tankene helt modstandsløse, hvilket betyder, at e juice leveres mere effektivt end nogensinde før.

I en færdigblandet e væske, vil nikotinen være tilføjet ved produktionen, så du blot skal hælde det på og dampe. 

Hvis du fx lige kommer fra almindelige cigaretter, så afhænger det lidt af, hvor mange, du har været vant til at ryge om dagen;

 • en pakke om dagen = 18mg
 • 12-15 om dagen = 12mg
 • 10 om dagen = 6mg

find din nye e-cigaret her

e-cigaret startsæt
Startsæt
mods og kits
Mods & Kits
e-væske
E-væske
coils
Coils
batterier
Batterier
coils tilbehør
Tilbehør

Sikkerhed og bortskaffelse

Bortskaffelse 

Efter endt brug bortskaffes den elektroniske cigaret, inklusiv batteriet, i overenstemmelse med de lokale bortskaffelses- og genbrugsregler med hensyntagen til miljøet.

Brand og sikkerhed

Forsøg ikke at adskille eller modificere batteriet, da de indvendige materialer er giftige og skadelige, hvis de kommer i kontakt med din hud. Vil du udskifte batteri wrap, skal du altid få en professionel og autoriseret elektriker til at udføre dette stykke arbejde.

Læg aldrig din e-cigaret i lommen, da fnug nemt kan gå igennem de små åbninger og forårsage funktionsfejl. Endvidere kan tænd knappen aktivere, som kan forårsage brandfarlige situationer.
Efterlad ikke din e-cigaret eller batteri i lufttætte miljøer, som skindjakker eller jeans, da det kan medvirke til en varmeforøgelse, der slider på batteriets levetid.

Skulle brand opstå, kontakt da alarmcentralen øjeblikkeligt. Mens du venter på assistance, kan du slukke branden med en autoriseret klasse D brandslukker.

Korrekt afskaffelse af e-cigaret batterier

Når dit batteri ikke længere virker, skal du ikke blot smide det ud, som almindeligt skrald eller i naturen. Batterier kan lække giftige væsker, som forurener grund- og postevand. Kontroller om din e-cigaret producent tilbyder et genbrugsprogram. Hvis ikke, skal du i overenstemmelse med de lokale bortskaffelses- og genbrugsregler med hensyntagen til miljøet, afskaffe batteriet.

Sikkerhedsmæssige forholdsregler og advarsler

Hold altid produktet utilgængeligt for børn, da det indeholder små dele, der kan udgøre en kvælningsrisiko for små børn. Anvend, placer og opbevar ikke din e-cigaret i meget varme (over 50 grader) eller for kolde omgivelser og udsæt ikke for langvarig sollys.

Anvend ikke produktet i omgivelser med højt iltniveau. Sæt ikke ild til eller punkter produktet. Bør ikke nedsænkes i vand, da produktet ikke er vandtæt – hold til enhver tid produktet tørt.

Forsøg ikke at reparere produktet selv, da der kan opstå ødelæggelser eller personskade.

Hvis der bruges en selvbygger brænder, bør den elektroniske cigaret ikke anvendes uden at brænderen er skærmet.